Stéphane
Buyens

Voor een gemeente met grinta

Over mezelf

Stéphane is 58 jaar en samen met zijn vrouw Ellen zijn zij de drijvende kracht achter het tweesterrenrestaurant Hostellerie Le Fox.

Stéphane is voorzitter van de 33 Masterchefs of Belgium en treedt op als televisiekok in meerdere Vlaamse kookprogramma’s. Hij maakte zijn tv debuut in 2010 als reddende kok voor het VTM programma “Chef in Nood” en nadien was hij te zien in de Vlaamse versie van Masterchef.

Hij groeide op in een gezin van Pannese restauranthouders. Zijn grootouders openden na het einde van de 2de Wereldoorlog in De Panne restaurant "Picadillie" wat later de "La Rénommée" werd, en bijkomend in 1956 de "Caves d’Artois". Dit laatste wordt door zijn ouders overgenomen die in 1971 hotel Le Fox openen. Stéphane studeerde in 1979 af aan de hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Hij volgde meerdere binnen en buitenlandse stages en nam in 1984 de keuken van zijn moeder in Le Fox over. In 1987 behaalt hij voor Le Fox zijn eerste michelinster, in 2005 zijn tweede.

“Ik wil open staan voor inspraak van de vloedlijn tot aan de Moeresteenweg, en daarmee mijn compositie maken tot een elegante symfonie.

Ik denk dat het tijd is om in De Panne Adinkerke de puntjes op de i's te zetten. Wij waren destijds de elegantste gemeente van de westkust, anders was ik hier nooit gebleven, laat dat duidelijk zijn. Het is tijd om die elegantie terug te brengen, want wij zijn stilaan het lelijke eendje aan het worden en ik wil onze gemeente niet zien eindigen in de pan als een of ander gekapt verhaal om enkel jus mee te maken.

Met ACT!E hebben we een team van zowel jonge als ervaren, maar vooral gemotiveerde mensen, die zich inzetten om iets aan het huidige beleid te veranderen.”

Hobby's

Gastronomie, golf, Club Brugge

Getagd in de volgende artikels

Mijn interesses

Sociaal engagement

Mobiliteit, veiligheid, events, tijd voor ACTIE 

Vraag het aan Stéphane