Pascal
Demuysere

Kennis ten dienste stellen

Over mezelf

Pascal (56 jaar) is reeds 31 jaar gelukkig getrouwd met Ingrid De Clercq ,vader van 4 kinderen waarvan onlangs 2 getrouwd en allen wonend in De Panne en
fiere daddy van een kleindochter Ceres.
Na zijn humaniora in Poperinge is hij te Leuven godsdienstwetenschappen gaan studeren en vervolgens vrij student zuivere economie en programmeur analist.
Zijn beroepsloopbaan bestaat uit 3 delen :
Eerst in de decoratiezaak van zijn ouders in de Zeelaan, die hij overnam samen met zijn broer Henri, daarna 10 jaar halftijds leerkracht in het Atheneum te Veurne, halftijds ontwerper van glazen monumenten.
Na een vraag van Dirk Blondé heeft hij samen uitvaart Cura opgericht waar hij nu reeds 6 jaar heel intens mee bezig ben.
Sinds kindsbeen zit hij in de zeilwagenwereld waar hij tal van prijzen reed o.a. 2x wereldkampioen en dit overal ter wereld waardoor De Panne als bakermat van deze sport een zeer sterk imago gekregen heeft.
“Als oud scout is mijn interesse voor milieu en onze aarde ingeprent. Daarnaast was ik ook actief als voetballer te De Panne en Adinkerke, en volleybalspeler.
Ook in de middenstandswerking met straatcomité Hartje De Panne en Unizo was ik jarenlang actief, ook eventjes als voorzitter waar het algemeen belang voor mij vooropstond in thema’s als mobiliteit, leefbaarheid en vooral urbanisatie.
Voor dezelfde thema’s ben ik ook in de Gecoro actief.
In de politiek ben ik altijd geïnteresseerd geweest. Als voorzitter van de jeugdraad en de studentenbeweging te Leuven destijds leerde ik ook vele politici kennen. Dit boeide mij.
ACT!E trok me over de streep omdat de groep vele nieuwe mensen politiek bewustmaakte.
Frisse nieuwe uitdagingen aangaan, ervoor gaan met kennis van dossiers zijn mijn ding.
Gezonde uitgaven, oplossingen zoeken voor Adinkerke De Panne! Daar gaan we samen voor.”

Hobby's

Mijn familie, zeilwagensport, wandelen, interesse met wat in De Panne allemaal gebeurt.

Getagd in de volgende artikels

Mijn interesses

 • Financiën
  %
 • Gemeentelijk Patrimonium
  %
 • Inspraak
  %
 • Milieu
  %
 • Sport
  %

Sociaal engagement

Mijn engagement naar de gemeenschap toe is reeds vroeg begonnen. Eerst via de scoutsbeweging van De Panne, daarna de jeugdraad met o.a. het voorzitterschap, de inzet voor de jongerenzeilwagenclub De Krab.

Als student werd ik verantwoordelijk voor de ACCO, het studentendrukwerk, toen met 67 man personeel. Ook vertegenwoordiger naar het rectoraat KUL toe voor huisvesting en gaststudenten uit de derde wereld.

Daarna via mijn job als leerkracht in Atheneum Veurne een zeer sociale job als begrafenisondernemer begonnen 7 jaar geleden.

Boeiend maar confronterend met de vele problemen van onze gemeente.

Pascal

Vraag het aan Pascal